Did you know that you can cook an incredible traditional Turkish chicken kebab in an hour? Here is the recipe!
Portie: voor 2-4 personen
Kooktijd: 1 uur. 180-200 C
Bereidingstijd: 10 min.
Ingrediënten
- 1 kg in blokjes gesneden kip
- 4 chili pepers
- 5 tomaten
- 2 aardappelen
- 2 rode punt paprika’s (optioneel)
- 2 uien
Voor Saus;
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 kopjes water
- Zout
- 2 tomaten (fijn gesneden)
- En als kruidenmix (zwarte peper, chilipepers, gedroogde munt, kerrie, piment)
- BereidingSnijd de paprika’s, tomaten, uien en aardappelen fijn. Leg de kip en aardappelen in een middelgrote ovenschaal. Leg de helft van de paprika’s, peper en alle uien onderin de ovenschaal. Leg de tomaten bovenop en bereid de saus. Het bereiden van de saus is vrij eenvoudig. Je hoeft enkel alle ingrediënten in een kom te mengen. Verdeel de saus goed over de schaal.
Leg de resterende rode paprika’s of en/of chilipepers bovenop. Plaats de ovenschaal in de oven. Eet smakelijk 🙂
Voor 2 – 4 personen.
Bereidingstijd 10 minuten.
Kooktijd 1 uur. 180-200C