MAAK HET LEKKER

Rood vlees, vis en kip … behoren uiteraard tot de belangrijkste eiwitbronnen in onze voeding. Vooral kip heeft de voorkeur in vergelijking met andere soorten vlees omdat het betaalbaar, gemakkelijk te koken en erg lekker is.

Het geheim van lekkere, zachte kipfilets en knapperige kippenvleugels is verborgen in de kruiden. 

Eén van de belangrijkste smaakgeheimen van een kip is hoe je het kruidt. Hoe frisser je kip, hoe beter je het kunt marineren en hoe meer smaak het krijgt door het te kruiden. Rood vlees en kippenvlees worden altijd gemarineerd vóór het koken. Zo wordt het zachtste, lekkerste rood- en kippenvlees gegeten. Het wordt ook toegepast op vis, maar is niet zo populair als bij rood vlees en kippenvlees.

Ten eerste, hoe verser de kip, hoe lekkerder deze zal zijn. Snijd de kip in stukjes van gewenste grootte of laat deze heel. Bereid de marinade in een aparte container. Gebruik voor deze marinade licht zure olijfolie en veel kruiden.

Meng vervolgens de kip met de kruidenmarinade. Bij een marinade met een zeer hoog zuurgehalte, zoals citroen en azijn, zorg er dan voor dat je de kip niet te lang laat marineren. Laat het in dat geval maximaal een paar uur marineren. Als je geen zure marinade hebt, kun je de kip ‘s nachts laten marineren in de koelkast in een luchtdichte container.

Terwijl de kip in de saus marineren, absorberen ze de saus. Voeg geen zout toe tijdens het marineren. Voeg zout toe aan de kip vóór het koken of tijdens het koken. Op deze manier blijft de kip zacht, want van toegevoegd zout vóór het koken wordt de kip harder. Marineer de kip minimaal 2, maximaal 24 uur.

Of je nu kippenvleugels of kippenborst bereidt, zorg ervoor dat je olijfolie gebruikt. Veel knoflook gebruiken is één van de geheimen van het marineren. Er is veel knoflook of knoflookpoeder in het heerlijke kippenvlees dat we eten als we uit eten gaan. Onze suggestie is om knoflook te gebruiken. Je kunt ook knoflookpoeder toevoegen als je dat wilt. Citroen en balsamicoazijn zijn ook ingrediënten die je kunt gebruiken.

De beste verzachtende ingrediënten voor kippenvlees zijn yoghurt, kefir en melkwei. Wanneer yoghurt en kefir worden gecombineerd met kippenvlees, wordt het zacht en lekker. Het helpt de kip ook andere kruiden en ingrediënten beter op te nemen.

Gemalen zwarte peper, verse of gedroogde oregano, rozemarijn, salie, basilicum … Dit is het geheim van het bereiden van de lekkerste kip. Als je pittige kip wilt, kun je mosterd, rode peper of chilipeper gebruiken. Degenen die van meer zure smaken houden, kunnen citroengras, sojasaus en citroen gebruiken. Honing is ook een geweldig ingrediënt zijn voor degenen die van meer zoete smaken houden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Abonneer u op de Bilal Group-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.



    Address

    Scharenburg 10, 1046 BB
    Amsterdam, The Netherlands


    Contact

    Tel: +31 (0)20 4119285
    Fax: +31 (0)20 6145819



    Download