Rood vlees, vis en kip … behoren uiteraard tot de belangrijkste eiwitbronnen in onze voeding. Vooral kip heeft de voorkeur in vergelijking met andere soorten vlees omdat het betaalbaar, gemakkelijk te koken en erg lekker is.
Het geheim van lekkere, zachte kipfilets en knapperige kippenvleugels is verborgen in de kruiden.
Eén van de belangrijkste smaakgeheimen van een kip is hoe je het kruidt. Hoe frisser je kip, hoe beter je het kunt marineren en hoe meer smaak het krijgt door het te kruiden. Rood vlees en kippenvlees worden altijd gemarineerd vóór het koken. Zo wordt het zachtste, lekkerste rood- en kippenvlees gegeten. Het wordt ook toegepast op vis, maar is niet zo populair als bij rood vlees en kippenvlees.
Ten eerste, hoe verser de kip, hoe lekkerder deze zal zijn. Snijd de kip in stukjes van gewenste grootte of laat deze heel. Bereid de marinade in een aparte container. Gebruik voor deze marinade licht zure olijfolie en veel kruiden.
Meng vervolgens de kip met de kruidenmarinade. Bij een marinade met een zeer hoog zuurgehalte, zoals citroen en azijn, zorg er dan voor dat je de kip niet te lang laat marineren. Laat het in dat geval maximaal een paar uur marineren. Als je geen zure marinade hebt, kun je de kip ’s nachts laten marineren in de koelkast in een luchtdichte container.